Het geboorteverhaal van Mare

Magische Mare,

het was een zalige zomerdag in 2021 toen jouw mama me opbelde. Enkele maanden eerder was ik bij de bevalling van een vriendin van haar geweest en ze wou graag dezelfde warme ondersteuning voor jouw geboorte. Enkele dagen later hadden we een heel fijn kennismakingsgesprek in jullie prachtige tuin. Zowel het weer als de sfeer waren warm en fijn. Ook je papa was erbij en was meteen fan van wat ik hen aanbood.

Van praktisch naar mentaal

In de eerste prenatale gesprekken hadden we het vooral over heel wat praktische zaken, zoals de geboortelijst, medische controles en hoe het leven met een jonge baby eruit ziet. Gaandeweg werd de band tussen mij en je ouders steeds sterker en stelden je ouders zich steeds meer open. Het wederzijdse vertrouwen was groot en ik begeleidde je mama doorheen haar angsten en onzekerheden rond jouw geboorte. Ze werd alsmaar zelfzekerder en je papa was er elke stap dicht bij.

Vlotte inleiding

Toen je mama over de 41 weken zwangerschap ging en jij nog geen aanstalten maakte om geboren te worden, besloot de gynaecoloog om de bevalling in te leiden. Aan de vooravond van jouw geboorte had ik heel regelmatig contact met jouw mama en papa. Je mama had schrik over hoe de inleiding zou verlopen. Ze had al heel wat negatieve verhalen gehoord maar slaagde er uiteindelijk toch in om zich daar overheen te zetten. Sterke dame hoor, die mama van jou.

Je ouders melden zich ‘s avonds aan in het ziekenhuis. Je mama kreeg medicatie om de baarmoedermond te laten rijpen en probeerde nog wat te slapen. Vroeg in de ochtend kwam ik ook toe in het ziekenhuis. Rond 9u had ze nog geen weeën en kreeg ze opnieuw medicatie, maar nu vaginaal. Kort erna kwamen de weeën stilaan op gang. Jouw mama en papa waren een fantastisch team en vingen samen de weeën op. Ze wisselde regelmatig van houding, draaide rondjes met haar bekken op de geboortebal en bleef in beweging. Af en toe ging ze heel even op bed liggen om wat te rusten. Na een zestal uur had je mama al volledige ontsluiting. Wat had ze dat heel erg goed gedaan!

Iets voor 15u30 begon je mama te persen en ineens was je daar. Je werd geboren om 15u48 en mocht meteen bij mama bekomen van jullie avontuur. Je ouders waren op slag verliefd op jou en je grote ogen. En ik ook!

Dragen en babytaal

Kort na je geboorte kwam ik nog eens langs bij jullie thuis, in jullie heerlijke warme nestje. 

Je ouders wisten dat een goede hechting de basis is voor een gezond en gelukkig leven. Daarom leerde ik hen een draagdoek knopen en jou beter begrijpen d.m.v. Dunstan Babytaal.

 

Kleine Mare,

het was prachtig om te zien hoe jouw ouders steeds dichter bij elkaar kwamen en hoe jouw mama steeds krachtiger werd. Je hebt hele liefdevolle, empathische ouders. 

Samen vormen jullie een heel erg mooi gezin… 

De pasgeboren Mare in de handen van haar moeder.
De pasgeboren baby Mare

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke beleving te bezorgen.