Het geboorteverhaal van Renée

Lieve Renée,

 

in de zomer kreeg ik eens een mailtje van jouw mama. Ze was toen 6 weken zwanger van jou en schreef dat ze de geboorte van jouw grote broer zo empowerend vond dat ze zich voorgenomen had om haar volgende bevalling op beeld te laten vastleggen.

Enkele weken later kwamen jouw ouders langs in mijn praktijk voor een kennismakingsgesprek. Het klikte meteen!

Intense zwangerschap

De laatste maanden van de zwangerschap waren niet gemakkelijk voor jouw mama. Haar zaak draaide op volle toeren maar ze moest eerder stoppen met werken dan gepland. Tegelijk deed de fysieke en mentale rust haar wel deugd. Ook je grote broer keek steeds meer uit naar jouw komst. Mede door de intense fysieke ongemakken kozen je mama en papa voor een inleiding kort voor je uitgerekende datum.

Lange aanloop, korte eindspurt

Je mama en papa gingen ‘s ochtends vroeg naar het ziekenhuis om jouw geboorte te laten inleiden. Je mama kreeg een infuus met weeënopwekkers. Ietsje later kwam ik bij hen. Ze deed verschillende oefeningen die ik haar voordeed en bleef de hele dag in beweging, terwijl je papa afwisselde tussen wat werken op de laptop en je mama bijstaan. Maar ze voelde bijna de hele dag nauwelijks weeën, ook toen de dosis opwekkers opgedreven werd. Ze hadden zelfs nog de tijd om samen te ontdekken waar de QR-code op je mama’s ziekenhuisbandje heen leidde.

Rond 17u kwamen de weeën wel wat sterker opzetten en ging je mama in bad. Dat hielp haar om te ontspannen en helemaal naar binnen te keren. Je papa hielp haar door warm water over haar rug en buik te laten lopen.

Na een uurtje in bad voelde je mama steeds meer “druk naar onder”, wat voor mij en de vroedvrouw een teken was. Je mama kwam uit bad en ging op bed liggen voor het inwendig onderzoek door de gynaecoloog. Jij was intussen helemaal klaar om geboren te worden en werd in nauwelijks twee persweeën geboren. Tijd om nog van houding te veranderen was er niet eens meer.

Je mama nam jou meteen op haar buik. Jouw navelstreng was zo kort dat je pas na het doorknippen ervan op mama’s borst kon gaan liggen.

Je ouders waren meteen in de zevende hemel met jou erbij.


Kleine Renée,

wat is jouw mama een hele sterke vrouw, zowel mentaal als fysiek. 

Jouw papa is een stille kracht die perfect bij jouw mama past. 

En jouw grote broer…die gaat zoooo goed voor jou zorgen, daar ben ik helemaal zeker van.

Een liefdevolle moeder samen met haar pasgeboren kindje Renée

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke beleving te bezorgen.