Jouw perfecte bevalling: Laat jouw geboortewensen uitkomen!

Hey daar aanstaande mama’s!

De geboorte van je kleintje is zo’n bijzonder moment in je leven. Het is de start van een nieuw avontuur en je wilt natuurlijk dat het allemaal soepel verloopt. Daarom is het tijd om te praten over iets dat je kan helpen om de regie in handen te houden en ervoor te zorgen dat je geboorte-ervaring precies zo verloopt als jij wilt – jouw geboortewensen!

Geboortewensen, geboorteplan, geboortevoorkeuren – dat is eigenlijk allemaal een ander woord voor alles wat je graag wilt tijdens je bevalling. Denk aan je geboorteplan als je persoonlijke handleiding voor de grote dag. En het mooie is, je hebt alles zelf in de hand!

Waarom zijn deze wensen belangrijk? Wel, ze zijn als de routebeschrijving voor je droomgeboorte. Het is fantastisch om alles wat je wilt en nodig hebt op een rijtje te zetten voordat de grote dag aanbreekt. Het stelt je gerust en het zorgt ervoor dat je met vertrouwen kunt vooruit kijken naar de geboorte van jouw baby.

En nu het goede nieuws: het “Goede Geboorte”-werkboek is er om je te begeleiden! Dit werkboek is als je persoonlijke geboorte-mentor die je door vijf eenvoudige stappen leidt om je geboorteplan op te stellen:

Stap 1: Visualiseer jouw ideale bevalling

Sluit je ogen en droom even weg naar hoe je wilt dat je geboorte eruitziet. Neem alles in je op, van de omgeving tot de sfeer.

Stap 2: Vul de checklijst in

Hier zet je al je wensen en voorkeuren op een rijtje. Van wie je erbij wilt hebben tot welke comfortmaatregelen je in gedachten hebt. Er is zelfs ruimte voorzien om aan te duiden hoe belangrijk elk onderdeeltje voor je is en welke vragen je nog hebt. 
De checklijst is 7 bladzijden lang en omvat alles waar je maar aan kan denken over de locatie en je geboorteteam, de sfeer, hoe jij wilt omgaan met de weeën en de geboortefase, over de navelstreng en de placenta en zelfs de kraamtijd.

Stap 3: Informeer je bij onafhankelijke bronnen

Kennis is macht! Leer over je opties zodat je weloverwogen keuzes kunt maken en jouw voorkeuren nog kan bijsturen. Het werkboek bevat een lijst met interessante boeken, podcasts en websites waar je wetenschappelijk onderbouwde informatie kan vinden.

Stap 4: Ga in gesprek met je zorgverleners

Communicatie is heel erg belangrijk tijdens je zwangerschap en bevalling. Bespreek daarom voordien je geboortewensen met je partner en zorgverleners, zodat iedereen op dezelfde pagina zit.

Stap 5: Finaliseer jouw geboorteplan

Breng alles samen en creëer je persoonlijke geboorteplan, helemaal op jouw manier.

Nog meer redenen nodig om aan de slag te gaan?
Jouw geboorteplan is niet alleen een lijstje voor jezelf. Het is een krachtige tool om met je partner te delen en om je zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt. Het geeft je een stem en helpt je om de controle te houden tijdens een periode vol verandering en een dag waarop je op je sterkst en tegelijk je meest kwetsbaar bent.

Dus waar wacht je nog op?
Laten we samen aan de slag gaan om jouw geboortewensen werkelijkheid te maken! 

Schrijf je hier in om het werkboek en de tips te ontvangen

Jouw reis naar een geweldige geboorte begint hier.

Met liefde en in afwachting van jouw prachtige geboorte,

Sofie van Bloomilly

Het gratis werkboek 'Goede Geboorte' om jouw geboortewensen werkelijkheid te maken.

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke beleving te bezorgen.