Doulaconsulten: Extra diensten als doula

Ook als je geen volledige doulabegeleiding gekozen hebt

Tijdens de zwangerschap kan je soms nood hebben aan wat extra ondersteuning, zonder een volledige doulabegeleiding. Hier komen de doulaconsulten aan te pas. Tijdens een Deep Dive-sessie gaan we 2 uur lang samen in gesprek over een thema:

 • Heb je vragen over het normale verloop van de bevalling en hoe je dit proces kan ondersteunen?
 • Wil je technieken aanleren om tijdens de geboorte om te gaan met de weeën? (TIP: Breng je partner mee!)
 • Ben je je geboortewensen aan het opstellen en heb je vragen over de voor- en nadelen van mogelijke interventies of keuzes?
 • Ervaar je heel wat zwangerschapskwaaltjes en wil je daar op een natuurlijke manier mee omgaan?
 • Ligt jouw baby in stuit en wil je hem of haar graag helpen draaien?
 • Dreig je over tijd te gaan en wil je een inleiding vermijden?
 • Of nog iets anders?

DEEP DIVE

Wil je 2u met mij in een thema duiken?

Jij bepaalt het thema

Jouw persoonlijke Deep Dive-sessie duurt 2u en gaat over één welbepaald thema. Tijdens deze doulaconsulten mag jij me al jouw vragen stellen over dit onderwerp. Ik beantwoord al jouw vragen. Aan het einde van de doulaconsulten ga jij naar huis met heel wat nieuwe info en inzichten.

Duiken er na ons gesprek nog vragen op over wat we besproken hebben? Geen probleem, jij mag me nog gedurende 30 dagen contacteren via Whatsapp voor extra ondersteuning!

Een persoonlijke Deep Dive-sessie van 2u in de praktijk in Aalter, incl. telefonisch intakegesprek en 30 dagen nazorg via Whatsapp, kost 197€, incl. btw en gebruikte materialen.

Wat houdt een sessie in?

Doulaconsulten: Enkele voorbeelden

Om jou een beter idee te geven van wat er zoal mogelijk is in een Deep Dive-sessie geef ik je graag enkele concrete voorbeelden van eerdere sessies met andere mama’s. Deze doulaconsulten kunnen over elk onderwerp naar keuze gaan. 

Stuitconsult

Mama Annelies maakte zich zorgen over de ligging van haar baby
Tijdens een controle bij de gynaecoloog rond 36 weken zwangerschap bleek de baby van Annelies nog steeds in stuit te liggen. Haar gynaecoloog gaf aan liever geen vaginale stuitbevalling te willen doen gezien haar medische voorgeschiedenis.
 
Annelies contacteert me voor een “stuitconsult” na het lezen van een artikel van De Kritische Verloskundige.

 

Tijdens de sessie van Annelies hebben we ingezet op het creeëren van meer ruimte onderaan in haar bekken zodat haar baby naar een gunstigere positie kon draaien.

 • kennis

We bespraken de mogelijke redenen waarom haar baby voor deze houding gekozen had en wat de mogelijkheden waren.

 • oefeningen Spinning Babies en Body Ready Method

We deden samen verschillende bewegingsoefeningen en houdingen die helpen om meer ruimte te creëeren voor haar baby. Ik vertelde haar waar ze op moest letten voor maximaal resultaat. Annelies wist hoe ze alles veilig thuis kon herhalen en kreeg een gids mee waarin alles nog eens herhaald werd.

 • moxatherapie

Met behulp van moxasticks stimuleerde ik drukpunten op het lichaam van Annelies. Ik vertelde haar hoe ze dit thuis kon doen en hoe ze de juiste drukpunten kon vinden. Ook hiervan kreeg ze een duidelijk geprint overzicht én een doosje moxasticks voor thuis.

 • Whatsapp-berichtjes

In de weken nadien stuurde ze me regelmatig een berichtje, ook toen bij haar volgende controle bleek dat haar baby gedraaid was en helemaal klaar zat voor een vlotte natuurlijke bevalling.

Overtijdsconsult

Onrust bij mama Rani en haar dichte omgeving

Doorgaans duurt een zwangerschap tussen de 37 en de 42 weken, maar in onze samenleving wordt heel vaak rekening gehouden met 40 weken, de ‘uitgerekende datum’. Rond die tijd kan je hele omgeving alsmaar nerveuzer worden en de bevalling als ‘overtijd’ bestempelen. Ook de omgeving en het geboorteteam van Rani werden wat ongeduldig. Ze belde mij toen ze 41 weken zwanger was. De dag nadien zaten we samen voor onze Deep Dive-sessie.

 • ontspanning

Rani kreeg mijn liefdevolle aandacht tijdens een één-op-ééngesprek over wat er in haar omging, terwijl ze genoot van een tas stimulerende vrouwenmantelthee.

 • oefeningen Spinning Babies en Body Ready Method

Naast meer mentale rust zorgden we samen ook voor meer ontspanning en balans in haar lichaam. We deden verschillende technieken van Spinning Babies en Body Ready Method om haar baby uit te nodigen om zijn reis aan te vatten. Ze kreeg een duidelijk overzicht van de oefeningen zodat ze er thuis mee verder kon gaan.

 • massage en acupressur

Nadien installeerde Rani zich gemakkelijk op mijn zetel en gaf ik haar een ontspannende voetmassage zodat ze nog meer kon ontspannen. Ik had daarbij extra aandacht voor enkele drukpunten die kunnen helpen om de bevalling in gang te zetten.

Deze Deep Dive hielp haar om helemaal te ontspannen, het vertrouwen in haar lichaam en haar baby te herstellen en om een sterk signaal naar haar lichaam te sturen.

En ja hoor… 2 dagen later kwam de bevalling spontaan op gang en zette ze haar zoontje op de wereld.

Ben je ook betoverd door deze verhalen? En wil je graag meer lezen over andere mama’s en hun avontuur? Ontdek dan de uitgebreide en liefdevolle geboorteverhalen. 

DEEP DIVE

Wil je ook gebruik maken van mijn ervaring en expertise tijdens doulaconsulten?

Altijd helemaal op jouw maat
Kleine investering, grote impact

Ik sta er soms zelf van versteld hoeveel een Deep Dive-sessie van 2u kan betekenen tijdens je zwangerschap. Dus gun jezelf ook minder twijfels, minder angsten en minder zorgen. Ga voor meer antwoorden, meer zekerheid, meer vertrouwen!

Een persoonlijke Deep Dive-sessie van 2u in de praktijk in Aalter, incl. telefonisch intakegesprek en 30 dagen nazorg via Whatsapp, kost 197€, incl. btw en gebruikte materialen.

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke beleving te bezorgen.