Draagconsulent

Wat kan ik voor jou doen?

Ik wil mijn kindje ergonomisch leren dragen

Je wilt een rekbare of geweven draagdoek leren knopen of je bent op zoek naar een goed passende draagzak. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een ervaren draagconsulent. 

Ik wil een draagzak of draagdoek huren

Ga je op reis of wil je een draagzak testen voor je hem aankoopt? Bekijk het verhuur-assortiment en reserveer meteen op draagconsulentesofie.be

Informatie, advies en tips om je kindje comfortabel en veilig te dragen

Wil je graag je baby, peuter of kleuter dragen? Dan ben je aan het juiste adres bij Bloomilly. Ik ben geschoold draagconsulent met meer dan 7 jaar ervaring, aangesloten bij de beroepsvereniging Draagconsulenten Vlaanderen vzw. Ik help je graag verder met al je draagvragen!

Waarom dragen waardevol is voor je baby én voor jezelf

Je baby op een juiste manier dragen in een veilig, ergonomisch draagsysteem biedt veel voordelen als ouder. Daarnaast is het ook goed voor je kindje! Ik som even de grootste voordelen van dragen op:
  • De nabijheid tijdens het dragen helpt bij het reguleren van de ademhaling, hartslag en lichaamstemperatuur van je baby. Bovendien helpt de diepe druk van de draagdoek je baby met prikkelverwerking.
  • Je baby dragen stimuleert een veilige hechting tussen ouder en baby. Dit is namelijk erg belangrijk voor het kind om een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Ook papa’s, grootouders en andere verzorgers kunnen het kindje dragen om een intense band op te bouwen.
  • Kindjes die gedragen worden huilen minder. Dit komt hun groei en ontwikkeling ten goede. Happy baby, happy mommy/daddy!
  • Tijdens het dragen kan je beter de signalen van je kindje opvangen, waardoor de communicatie verbetert tussen jullie beiden en je beter weet waar je kindje nood aan heeft.  
  • Het gebruik van een ergonomisch draagsysteem is minder belastend voor je knie- en heupgewrichten dan je baby dragen op je arm.
  • Last but not least: dragen is leuk en handig! Je baby is lekker dicht bij je én je hebt je handen vrij voor andere kindjes of dingen die je wilt doen. Heerlijk, toch?
 

Ook als je zwanger bent kan de draagdoek een meerwaarde zijn. De knoopwijzen voor zwangeren ontlasten je zwangere lichaam in het derde trimester. Ze geven steun bij bekkenpijn, een betere houding en ondersteuning van je buik.

Advies van een geschoolde draagconsulent

Ik weet uit ervaring dat veel ouders hun kindje graag willen dragen, maar dat het hen niet altijd lukt om dit correct en veilig te doen. Hierdoor kunnen ze niet van de voordelen genieten, wat uiteraard jammer is. Vaak zien ze door het bos de bomen niet meer en laten ze zich leiden door verkeerde, gedateerde of zelfs gevaarlijke adviezen en tips die ze vinden op internet, sociale media en in online tutorials.

Waar al deze informatie die voorhanden is te weinig of geen rekening mee houdt, is dat elke baby uniek is. Als draagconsulent breng ik alle factoren in kaart die te maken hebben met het kind, de ouders en de gezinssituatie. Ik beantwoord de persoonlijke draagvragen van de ouders en leer hen op een toegankelijke manier hoe ze hun baby correct, veilig en comfortabel kunnen dragen. Zo kunnen ze ten volle genieten van het kindje en beleven ze een heerlijke draagtijd!

Om de bovenstaande redenen raad ik je ten zeerste aan om begeleiding en hulp in te schakelen van een geschoolde draagconsulent. Bij Bloomilly ben je in goede handen!

DEEP DIVE

Draagconsult mét nazorg

Jij bepaalt het thema

Jouw persoonlijke Deep Dive-sessie duurt 2u en gaat over één welbepaald thema. Tijdens deze 2uur mag jij me al jouw vragen stellen over dit onderwerp. Ik beantwoord al jouw vragen. Aan het einde van het gesprek ga jij naar huis met heel wat nieuwe kennis en vaardigheden.

Duiken er na ons gesprek nog vragen op over wat we besproken hebben? Geen probleem, jij mag me nog gedurende 30 dagen contacteren via Whatsapp voor extra ondersteuning!

Wat kan je zoal leren in dit draagconsult?

  • We gaan samen op zoek naar het juiste draagsysteem voor jou en je baby. We passen heel wat systemen tot we de perfecte draagzak voor jullie gevonden hebben én tot jij helemaal weet hoe je hem perfect gebruikt en afstelt, voor nu en voor in de toekomst. Om helemaal zeker te zijn dat het een ideale match is mag je het gekozen draagsysteem nog 30 dagen thuis gebruiken. Zelfs het postlabel om de draagzak nadien retour te sturen is inbegrepen.
  • In deze 2u kan je één knooptechniek aanleren volgens de regels van de kunst. Ik hou daarbij rekening met jouw kindje en jouw lichaam en wensen. We oefenen eerst samen met een speciale draagpop en pas nadien met je kindje. Zo wordt hij/zij niet helemaal overprikkeld en blijft het helemaal veilig.
  • Je wilt je kindje graag dragen maar ziet het bos door de bomen niet meer? Geen probleem, in 2u tijd kan ik alle verschillende soorten draagsystemen met jou overlopen. We bespreken hun voor- en nadelen en ik demonstreer elk type zodat jij meteen weet wat bij jullie past. Dit is ook een bijzonder interessante draagsessie voor tijdens je zwangerschap.
 
 

Een persoonlijke Deep Dive-sessie van 2u in de praktijk in Aalter, incl. 30 dagen nazorg via Whatsapp en gebruik van het gekozen draagsysteem, kost 197€, incl. 21% btw.

Consultaties na een traject

Heb je reeds een draagtraject gevolgd bij Bloomilly maar heb je meer vragen?
Of wil je enkel draagzakken komen passen en persoonlijk pasadvies krijgen?
Dan kan je een losse consultatie boeken aan 70€ per uur incl. 21% btw.
Bij losse consultaties is er geen nazorg en/of huur van materiaal inbegrepen. 

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke beleving te bezorgen.