Welkom!
Ik ben Sofie Lobbens, mama, doula en draagconsulent en jouw compagnon-de-route tijdens de zwangerschap, bevalling en ouderschap. Zo nemen jij en je kindje de best mogelijke start.
In een vorig leven, of zo lijkt het soms toch, werkte ik als assistent-architect en toonzaaladviseur sanitair. Dat heeft helemaal niets te maken met zwangerschap, geboorte en ouderschap, maar het toonde wel al mijn wens om mensen te adviseren en begeleiden. In die periode werd ook mijn liefde voor fotografie aangewakkerd. Ik volgde jarenlang avondschool en zet deze kennis nu ook in als geboortefotograaf.
 
Toen ik voor het eerst zwanger werd, in 2015, was ik eigenlijk niet voorbereid op de geboorte en het prille ouderschap. De stress en angst die ik toen ervaarde zorgden ervoor dat ik mijn kop in het zand stak en hoopte dat de bevalling wel zou meevallen. Toen de gynaecoloog een keizersnede voorstelde leek me dat een goede keuze. Achteraf gezien had ik mijn dochter Tilly graag een heel andere start willen geven, eentje met meer rust en vertrouwen.
 
Dus bij de zwangerschap van mijn zoon, ruim 5 jaar later, wist ik meteen dat ik het helemaal anders wou aanpakken. Ik had intussen zoveel gelezen en geleerd dat ik me liet omringen door een liefdevol geboorteteam en veel beter voorbereid was. Onze zoon Vic werd begin 2021 geboren in een sfeer van warmte, rust en geborgenheid. Iets wat hij zelf nog steeds uitstraalt… en wat ik elk gezin toewens.
 
Daarom wandel ik graag met je mee, vanaf het moment dat je zwanger bent, tot je als (op)nieuwe mama helemaal tot bloei komt. Want zoals mijn oma vroeger altijd zei: “Goed begonnen is half gewonnen.” De manier waarop je kindje op de wereld komt, hoe jij dat als mama beleeft en hoe je je gesteund voelt maakt echt impact.

Laat ons ouders informeren en ondersteunen en dan krijgen kinderen automatisch wat ze nodig hebben.

Dr. Binu Singh
over_mij_2

Sofie Lobbens

Doula
Geboortefotograaf
Draagconsulent
Mamacoach

Mama van Tilly en Vic
Partner van Joris

Lover van lekker eten, pianomuziek,
yoga en Ben & Jerry’s in de zetel

Toewijding

Het is niet mijn doel zo veel mogelijk mama’s te begeleiden, maar wel om jou zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarom neem ik liever wat minder klanten aan. Ik vind het belangrijker om voldoende tijd voor jou te maken en in te spelen op jouw noden. Zo kunnen we een intense en duurzame band opbouwen. Dus voor mij ben je geen nummertje maar een mama met wensen en dromen die mijn toewijding verdient.

Van conceptie tot peutertijd

In 2017 volgde ik een opleiding tot draagconsulent, waar de nadruk ligt op het eerste jaar na de geboorte, maar al snel verbreedde ik mijn kennis om mama’s te ondersteunen gedurende de hele periode van de “eerste 1000 dagen”, dus van de conceptie tot rond de tweede verjaardag van je baby. Ik sta aan je zijde gedurende al deze verschillende fases.

Expertise en ervaring

Ik volgde doorheen de jaren uiteenlopende opleidingen en las talloze boeken over zwangerschap, geboorte, ontwikkeling en communicatie van het jonge kind, ergonomisch dragen en perinatale counseling. Steeds met beide voetjes op de grond, gebaseerd op feiten, niet op allerlei fabeltjes. Maar ik leerde nog het meeste door mijn eigen kinderen te helpen groeien en bloeien.

Lovende woorden van klanten

Lees hier enkele artikelen die je een goed idee geven over wat je van mij kan verwachten

Vaakgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een doula en een vroedvrouw?

Tijdens je zwangerschap, geboorte en kraamtijd is een goede vroedvrouw goud waard maar haar focus ligt voornamelijk op de medische opvolging van jou en je baby. Een vroedvrouw wilt doorgaans wel heel graag ook de emotionele zorg op zich nemen, maar in de realiteit blijkt dat helaas zelden mogelijk. Ook is de opleiding van vroedvrouwen eerder gericht op wat te doen moest er toch iets misgaan. Als doula leg ik de nadruk liever op het voorkomen van mogelijke ingrepen.

Waar zag je mij misschien al eerder?

federatie2023
dcv2023

Wil je weten waar ik mijn kennis als mamacoach verzamelde?

In de eerste plaats leerde ik heel veel van mijn kinderen, maar ik volgde ook heel wat opleidingen, zowel binnen als buiten België. Ik geef je graag een overzicht van de belangrijkste per thema.

Doula

 • Opleiding tot doula bij Vlaamse Federatie van Doula’s vzw
 • Bijscholing Hormonale fysiologie van het geboorteproces, borstvoeding en optimale hechting met Anna Verwaal
 • Spinning Babies Workshop in Nederland
 • Body Ready Method in de VS
 • Traumabewuste geboortezorg bij Wondermamas

Ergonomisch babydragen

 • Opleiding tot draagconsulent basis en gevorderden bij Die Trageschule Dresden
 • Bijscholing Knoopwijzen voor Zwangeren bij FTZB
 • Bijscholing Dragen van prematuur geboren kinderen

Ontwikkeling en communicatie van baby’s en jonge kinderen

 • Cursusleidster voor Liefdevolle Verwachting bij Liefdevol Dragen
 • Trainer Dunstan Babytaal bij Dunstan Babytaal België
 • Bijscholing Emotionele eerste hulp voor ouders en baby’s met Thomas Harms
 • EHBO voor baby’s en kinderen bij Child Care Academy

Perinataal counselor

 • Opleiding tot perinataal counselor bij Draag-Kracht
 • Verdiepingsdagen From Womb To World, de reis die ons leven bepaalt met Anna Verwaal

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke beleving te bezorgen.